Dom S, zaključna gradbena dela, d.o.o.  
     
 
 
 
 
 
CENIK   GALERIJA   VPRAŠANJA   KONTAKT  
 
 
 
 

ESTRIHI

 
 
Strojni ometi

Kratko o estrihih

Estrihi se vgrajujejo v cilju boljše zvočne in toplotne izolativnosti. Poleg tega estrih predstavlja podlago za vse vrste talnih oblog, zato mora biti čimbolj raven.

Strojni tlaki oz. estrihi predstavljajo temeljni betonski sloj, na katerega se polaga finalna obloga, v industrijskih objektih pa lahko koncni tlak prostora predstavljajo tudi sami. Zmes materiala se strojno razlije v prostor, nato pa se estrih poravna in strojno zgladi, seveda pa se plast tudi primerno izolira in vanjo vgradi vse morebitne instalacije. Obicjano so zato estrihi sestavljeni iz vec slojev, izolacije in betonske povrhnjice, slednja pa se izvede kot plavajoci pod, torej tako, da se tlak loci od sten objekta in tako prepreci prenos zvoka in tlaka nanj, hkrati pa se lahko estrih siri glede na svoje potrebe.

Klasični in samorazlivni estrihi

Izdelujemo tako klasične kot samoralivne estrihe. Prednost slednjih je boljša toplotna prevodnost, zato ga priporočamo pri talnem gretju.

Samorazlivni estrihi so noviteta pri gradnji, ki pa imajo pred obicajnimi kar nekaj prednosti in zato postajajo vse bolj priljubljeni. Bazirajo na osnovi kalcijevega sulfata in predstavljajo mesano tovarnisko malto, zaradi vnaprejsnjega mesanja pa zagotavljajo bolj enakomerno razporeditev in zato vecjo kvaliteto koncnega izdelka. Mesanico dobavijo v silosih, nato pa se v objekt vgrajuje v tekocem stanju z dodajanjem vode na nacin, da z sama razlije na povrsino. Tovrstni tlaki imajo zaradi svoje zgoscenosti vecjo upogibno trdnost in so zato tudi tanjsi od klasicnih, zagotavljajo pa tudi manjsa odstopanja ravnine. Prav tako so njihove kvalitete vecja toplotna prevodnost ter boljsi kontakt s cevmi talnega gretja, so pa tudi biolosko neporoceni. Vsekakor je bistvena tudi njihova hitra pohodnost, ki je mozna ze po 24 urah, s pomocjo dodatnega susenja ali ogrevanja pa so hitro pripravljeni tudi za dodatne obdelave. Njihova edina slabost v primerjavi s klasicnimi strojnimi estrihi je cena za tovrstno kvaliteto, ki obicajno znasa kar 50 % vec.
Fasade
Estrihi
 
 
 
  Spletna stran je last podjetja Dom S d.o.o.. Njena vsebina je avtorsko zaščitena, zato je kopiranje vsebine brez odobritve lastnika prepovedana!