Dom S, zaključna gradbena dela, d.o.o.  
     
 
 
 
 
 
CENIK   GALERIJA   VPRAŠANJA   KONTAKT  
 
 
 
 

FASADA

 
 
Strojni ometi

Kratko o fasadah

Fasada je včasih veljala za "ogledalo" hiše, a že dolgo ni več zgolj samo to. V luči varčevanja z energenti je vse večji povdarek na dobri izolativnosti, ki jo mora fasada zagotoviti.
Dobra izolacija pomeni varčevanje z energenti tako pozimi kot tudi poleti. Pozimi nas ščiti pred nizkimi temeraturami, poleti pa preprečuje vdor vročega zraka.

Izbira materialov

Dandanes je večina fasad izdelanih iz stiroporja, bodisi navadnega ali grafitnega, v kolikor pa je prisotna potreba po dobri zvočni izolaciji pa se uporabi kamena volna. Poglavitna razlika med navadnim in grafitnim stiroporjem je v faktorju izolativnosti, kar nazorno kaže spodnja tabela:

primerjalna tabela

Iz tega sledi, da je 12 cm grafitnega stiroporja enako izolativnih kot 15 cm navadnega stiroporja!

Postopek izdelave fasade

Izolacijske plošče se lepijo na podlago na klasičen način, torej s fasadnimi lepili, ali pa z lepilno peno. Ko so izolacijske plošče enkrat nalepljene se celotna površina pobrusi z brusilniki za stiropor ter armira s fasadno mrežo in lepilom. Preden se nanese zaključna plast barve se povšina še premaže s predpremazom.

Pridobitev subvencij

Pri obnovi fasade na vaši obstoječi hiši, zgrajeni pred letom 2003, ste ob določenih pogojih, navedenih v Javnem pozivu Slovenskega okoljskega javnega sklada (EKO sklad), upravičeni do povratnih sredstev v višini 25 % od skupne investicije! Pri pridobivanju subvencij vam pripravimo vso potrebno dokumentacijo!

Izdelava barvne študije

Poleg izolativnosti in kakovosti vgrajenih materialov je pri fasadi zelo pomembna tudi izbira barve. Da bi bila izbrana barva čimboljši približek željeni vedno najprej izdelamo vzorce, v sodelovanju z našim dobaviteljem materiala pa je možen tudi posvet s strokovnjakom oz. tudi izdelava barvne študije.

Fasade
Estrihi
 
 
 
  Spletna stran je last podjetja Dom S d.o.o.. Njena vsebina je avtorsko zaščitena, zato je kopiranje vsebine brez odobritve lastnika prepovedana!