Dom S, zaključna gradbena dela, d.o.o.  
     
 
 
 
 
 
CENIK   GALERIJA   VPRAŠANJA   KONTAKT  
 
 
 
 

STROJNI OMETI

 
 
Strojni ometi

Kratko o strojnih ometih

Ometi so prvi v vrsti zaključnih gradbenih del in so pomembni tako s funkcionalnega kot tudi estetskega vidika. Prvo dosežemo z uporabo ustreznih materialov, drugo pa z inovativnimi metodami in natančnostjo naših mojstrov.

Izdelava ometov za nas dom, poslovno stavbo ali katerikoli drug objekt je vsekakor opravilo, ki zahteva premislek in svoj cas, saj so le-ti tista faza gradnje, ki v veliki meri narekuje kvaliteten koncni izgled prostora, ki si ga bomo taksnega ogledovali se najmanj nekaj desetletij. Cetudi se lahko izdelujejo tudi rocno, velja, da so strojni ometi veliko bolj natancni, saj nacin nanosa zagotavlja vrhunsko obdelavo. Vsekakor je pred narocilom potreben predhodni ogled objekta, da se oceni kolicina materiala in predvidi cas, ki bo potreben za samo izdelavo. Se pred pricetkom postopka je treba previdno in natancno zascititi vse izpostavljene povrsine kot so denimo okna in vrata. Sam postopek nato poteka tako, da se na stene enakomerno nanese in razporedi material, ki izravna iz izgladi videz stene, ki jo nato v zakljucni fazi okrasimo se s poljubno barvo zidu.

Materiali pri strojnih ometih

Pri izdelavi ometov uporabljamo materiale, ki so kar se da naravni in zagotavljajo dobro paroprepustnost (pravimo, da omet "diha"), hkrati pa so dovolj trdi in neobčutljivi na poškodbe. Paroprepustnost zagotovimo tako z izbiro ustreznega materiala kot tudi z načinom obdelave.

Ravnina ometov

Ravnino ometov dosežemo z uporabo vodil, ki jih pred pričetkom del pritrdimo na stene in uravnamo z vodnimi tehtnicami.

Zaščita oken in vrat

Okna za ščitimo mi, pri tem pa si pomagamo z zaščitno dilatacijskimi letvicami, ki nam obenem služijo tudi kot vodilo pri izdelavi okenskih špalet. Z uporabo omenjenih letvic okna ostanejo čista in nepoškodovana tudi po opravljenem delu.
Fasade
Estrihi
 
 
 
  Spletna stran je last podjetja Dom S d.o.o.. Njena vsebina je avtorsko zaščitena, zato je kopiranje vsebine brez odobritve lastnika prepovedana!