Dom S, zaključna gradbena dela, d.o.o.  
     
 
 
 
 
 
CENIK   GALERIJA   VPRAŠANJA   KONTAKT  
 
 
 
 

STROJNI OMETI - vprašanja

 
 
Strojni ometi

Strojni ometi - vpašanja

1. Se okna vgradijo pred ali po ometih?
- Naše priporočilo je, da se okna vgradijo pred ometi, saj se v tem primeru lahko istočasno obdelajo tudi špalete.

2. Kako je z zaščito oken?
- Okna zaščitimo mi, v ta namen pa uporabljamo t.i. zaščitno dilatacijske letvice in PVC folijo, ki okno zaščiti po vsej njegovi površini.

3. Naj strope omečem ali samo pobrusim in pokitam?
- Naše izkušnje kažejo, da je omet boljša izbira. Težava se pojavi, ker stropi niso idealno ravni, izravnalni kit pa se lahko nanaša v debelinah le nekaj mm. Tudi cenovno so razlike v izvedbi minorne.

4. Kako dosežete, da so ometi čimbolj ravni?
- V ta namen uporabljamo pripomoček, ki ga v gradbenem žargonu imenujemo faže. Faže so nekakšna vodila, ki jih najprej pritrdimo na steno in poravnamo vertikalno in horizontalno. Rezultat takega načina dela so popolnoma ravne stene.

5. Kakšne materale uporabljate?
- Uporabljamo materiale za strojne omete priznanega avstijskega proizvajalca Quarzolith. V kopalnicah uporavljamo apneno - cementne omete, v vseh ostalih prostorih pa apneno - mavčne, pri čemer je mavca izredno malo, kar zelo dobro vpliva na trdoto ometov.

6. Je potrebno vaše omete še kitati ali jih samo prebelim?
- Vse je odvisno od vaših želja oz. kakšne omete želite imeti. V primeru, da želite popolnoma glatke omete, bo potreben še en nanos glatke izravnavne mase, v nasprotnem pa se lahko ometi samo prebelijo ali po potrebi prej še pobrusijo. Naša naloga je, da končno obdelavo izvedmo na tako visokem nivoju, da kitanje v osnovi ni potrebno. Pri tem se znebite precejšnega dodatnega stroška, ki bi ga imeli s kitanjem.

 

Fasade
Estrihi
 
 
 
  Spletna stran je last podjetja Dom S d.o.o.. Njena vsebina je avtorsko zaščitena, zato je kopiranje vsebine brez odobritve lastnika prepovedana!